søndag 8. juni 2008

Bristol og Bath i England

I år ble det en tidlig sommerferie på oss. Det begynet med at vi kjøpte billige flybilleter hos SAS Oslo - Bristol. Det neste vi måtte ordne var overnatting. Men to gutter på 3 og 5 år fristet det ikke med frokost i en overfylt matsal på et hotell. Vi såg for oss at vi prøvde kose oss med maten, menst guttene slukte brødskiva si, for så å ville spring rundt... Og vi ble stressa og svette (bare ved tanken)... Nei, da hørtes det bedre ut med "self catering". Vi surfa litt rundt på netter og fann et koselig hus. St Matthews. (Klikk på linken for å se huset).Og etter noen e-poster var huset bestilt! Dama vi leigde med ville til og med hente oss på flyplassen, som var en 20 minutters biltur fra huset.

Så innenfor denne døren bodde vi i 5 dager.


St Matthews har vært en liten kirke før. Denne steinen var murt inn i muren til høgre for inngangsdøra. Trist at huset ikke er i bruk som kirke lenger.....
Noen bilder fra Bristol:Med to små gutter, ble det ikke noe shopping ferie... Jeg var litt over 1 time på en handlesenter, og innom noen matbutikker... Måtte gjøre ting guttene likte. Her springer de rundt i en svær "fontene"...
Engelskmennene er superflinke til å bevare alt som er gammelt! Og siden omtrent alle bygninger er av stein, holder de seg godt. Her er en Tesco-butikk (mat butikk) i en flotte lokaler.
Guttene hadde ikke reist med tog før, og det gledde de seg til. Så vi kjørte tog flere ganger. Dette er en liten togstasjon/"togholdeplass" like ved der vi bodde.
Vi reiste også med toetasjes-busser flere ganger. Det var stas. Da satt guttene oppe og helt fremme! I Bath var vi på Sightseeing-buss, to etasjer, og uten tak!!!

Vi besøkte Bristol Zoo en dag. Der møtte vi en kjempe skilpadde:

Var inne i et sommerfugel hus, der sommerfuglene fløy fritt rundt oss. Noen, som den på bildet, var ganske store! Inne i akvariedelen av zoo'en såg vi denne merkelige fisken... Noen som har fått en slik på kroken?
Morro og lek for barna var der også.
Der var selvfølgelig mange andre dyr også (flodhest, flamingoer, flaggermus, øgler, gekkoer, seler, pingviner, slanger, tapirer, gorillaer.....), men vi har ikke bilde av alle....

Så noen smakebiter fra Bath. En flott by med mye historie. Her ser dere en katedral, og til høgre, det romerske badet i Bath. Det er bygd over Englands eneste naturlig varme kilde.En berømt bro over elva. Med butikker på begge sider av broa (altså; langs med fortauene på selve broen!).En av de flotte gatene, med flott arkitektur.
Og så møtte vi denne kua, da. En typisk engelsk ku med solhatt og svart sykkel!Bristol og Bath var flotte byer. Vi tar kanskje en tur igjen når guttene har blitt noen år eldre....


9 kommentarer:

Inger Marie sa...

Så masse fine bilder :)
Ser ut som dere fant en flott plass og overnatte :)

Håper alt står bra til:)

God klem

eba sa...

Å, så mye flott du viser frem! Ja, England er jo kjent for sine flotte bygninger og syklende kyr *Ler så jeg ruller på gulvet (nesten)* Digger det siste bildet der!!!

Anonym sa...

Ååå.. detta såg skikkli kjekt ut!! Virka ut som en nydli plass, skulle gjerne vør der med mine "kunsthistoriekunnskaper" og analysert arkitekturen.. neida.. hehe..

Bilda mine blei tatt i går, men redigert slik at det ser ut som "old photoes..." Alt ein kan få til med eit lite bildeprogram på datan altså..

Ha ei fin veke som kjem!!!

Marie sa...

Ser ut som om familien har hatt ein super ferie! Flotte bilde, og plassen de budde på er nydeleg!

Ha ei fin veke :)

Fjordheim sa...

Hei.
Så flott tur dere har vært på. Ser ut som et veldig koselig hus der dere bodde. Litt dumt at kirkene blir nedlagt, men godt de brukes til noe annet da.
Ha en fortsatt flott sommer.
Hilsen Astrid

Forgjengelige ting sa...

Se på høyre side åverst i bloggen min ;)

Men den kua er flink altså :D :D :D
Ellers er det noen andre snodige skapninger der også - særlig fiskene.... ;)

Lille meg sa...

Jeg skjønner dere hadde en fin ferie. Gamle, ærverdige hus.
Og det siste bilde var veldig spesielt. Mye som går an,hmmm....
Ønsker deg en god uke!

Markus and Sarah sa...

Flotte bilder frå England! Ser ut som dokke hadd en fin tur. Begynne å bli ei stond sidan vi var der no. Har bodt over 5 år der så det kan vel nesten risikere litt heimlengsel da....

Bjørg 47 sa...

Så hyggelig at jeg fant dere, og kunne lese om deres opplevelse av disse byene. Vi er et par (65+66 år) som skal sykle i området en ukes tid. Vi henter egne sykler litt nord for Manchester og tar toget til Bristol og starter der. Veldig fin blogg om reisen deres. Takk for titten.