fredag 9. april 2010

"Konkurranse-spel" for barnearbeid

I dag har eg laga eit nytt "konkurranse-spel" til å bruke i barnearbeid. Eg er med som leder på Yngstes (YA), og i kveld skal vi prøve dette spelet.
Måten vi gjer det på er som følger:
Medan vi har andakt, skriv ein av oss spørsmål frå det som blir fortalt.(Man skal sjølvsagt ha spørsmåla ferdig laga ;-) )
Desse bruker vi i konkurransen, og får dermed repetert kveldens Bibelfortelling på ein kjekk måte :-)Eg laga eit Fotball spel. Kvar gong nokon svarer rett på spørsmåla, får dei velge ein fotball. Så er det sjølvsagt om å gjere å få mål!To lag, og 12 skudd.... 8 av fotballane går i mål :-) :
4 av fotballane bommar.... :-( Resultatet kan bli f.eks. slik:
Eg hadde ikkje noko stor nok papp-plate å montere det på, så eg tapa fast dei 3 delane på eit lerret, som eg har tenkt å male på ein vakker dag...
Om nokon av dykk er med på barnearbeid, så er det fritt fram å stjele idèen. Ja, du skal sleppe å stjele den - du skal få den heilt gratis!

6 kommentarer:

Fjordheim sa...

Så flink du er. Virkelig lurt påfunnet.
Ønsker deg ei riktig god helg :)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Genialt spill for barn i den alderen!!! (Og kanskje for voksne også??)

eba sa...

Wow! Den likte eg! Ein sporty versjon av "eple-treet" :) Nesten. For her er ikkje raude og grøne ballar :) Tipper det vart suksess!!

Hespe sa...

Så flott spill du har laget, og en genial måte å lære på!

I dag våknet jeg opp til en helt fantastisk flott dag her i Oslo - sol fra blå, blå himmel :o) I påvente av at solen skal snike seg inn på verandaen min, skal jeg få gjort litt inne. Men, snart "flytter" jeg ut, og skal plante ut søte stemorsblomster og gjøre verandaen vårkoselig!

Ha en herlig helg - koos deg!

Klem fra Hildegunn

Bibbi sa...

Supert spill!

Ha en fin søndag...

Ragnhild sa...

Så artig! Minne meg om da ej jekk på yngstes og oss hadde epleleiken, e det mode eller e d røte?