Denne oppskriften fann min mann på internett, og brødene er kjempegode!
SOLSIKKEBRØD
1 pakke gjær
1/2 liter vann
2 ts salt
1 ss honning eller sirup
500 gram mel
350 gram grovbakst
2 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1. Bland gjær med fingervarmt vann tilsatt honning.
2. Bland melet og tilsett 600 gram av det sammen med sesamfrø og solsikkefrø og arbeid deigen i 5-10 minutter.
3. Tilsett deretter mel til deigen akkurat slipper bollen.
4. La deigen heve i 45 minutter. Kna deigen og form til tre brød. Stek dem i form eller fritt.
5. Pensle med vann og strø med solsikkefrø. Stek i ca. 35-40 minutter ved 225 grader. Sett en langpanne med vann under platen de første 20 minuttene av stekingen.
Dersom dere ser nøye etter på dette siste bildet, så ser dere dampen av det helt ferske brødet. Gjett om det ble spist 1 ekstra brødskive i kveldsmåltidet...?
Tonight I baked bread. They turned out very tasty! Yummy!!
9 kommentarer:
Jeg tor at jeg vil spise kveldsmat hos dere i kveld...
;)
Ja det er ikke mye som er så godt som hjemmebakt varmt brød. Kanskje jeg må gjøre det i dag? I stedet for å begynne med maling. Mye koseligere å bake, det er helt sikkert.
Ha ei flott uke hos dere:)
Mmmm.. Brødene dine ser kjempegode ut. Hjemmebakt brød er best uansett hvor mange som finns i butikkene..
Å! Nå fikk jeg lyst på hjemmebakt brød! Det er kjempegodt med ferskt, nybakt brød!
Jeg bakte rundstykker i dag, for jeg skulle ha et møte.
Takk for hyggelig hilsen hos meg, og ha ei god natt!):
mmmmm, det så kjempegodt ut! Er ikke så ofte det blir brødbakst heri huset, har vel en sammenheng med noen knallharde avlange brune stokker jeg tok ut av ovnen for etpar år siden, hehe. etter det har det blitt mest rundstykker når det er snakk m hjemmebakt...
Uhmmmmmmmmmm! Og i dag fikk vi smake hjemmebakt brød! Akkurat like gode som de ser ut! :)
MMMMmmmm..... Ej vil smake! Kan du sende ett i posten?
NAMMM; det ser nydeleg godt ut! Tykkjer eg kjenner den gode duften heilt heim her! Trur eg skal prøve meg på ein dag snart..Rykende varmt brød med maaassse smør og ny opna brunost på og eit stort glas mjølk til!Å, no vert eg svolten her eg sit!
Berre kjøpebrød i skuffa mi dessverre...
Jeg har vært inne og tittet litt i bloggen din igjen.-Jeg blir så imponert av alt du lager.--Jeg får lyst til å prøve på alt sammen.Ordentlig inspirerende.
Legg inn en kommentar