mandag 23. januar 2012

kanelsnurrer og after eight boks.

Bakte STORE, gode kanelsnurrer i helga.
Oppskrifta er frå Schakendas bakebok.
Ei fantastisk flott bok.
 KANELSNURRER
1kg hvetemel
1/2 l H-melk
150g sukker
15g salt
15g kardemomme
1 stort egg
50g fersk gjær
150g smør i terninger

Ha alle ingrediensene untatt smør i en bolle, og elt i ca 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1 1/2 time.
 FYLL:
125g mykt smør
125g sukker
2ss malt kanel

Kjevle til ca 40 x 50 cm. Smør på smør, og strø på sukker og kanel. Gni med hånden slik at det blir godt blandet. Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Kjevle til du får en leiv som er ca. 50 x 60 cm. Del leiven i 16 strimler.
Hver strimle snurres og knytes sammen til en knute.
Sett på bakebrett og dekk med plast. La heve ca 1 time. Pensle med egg og strø med sukker.
Stek ved 175 grader i ca 20 minutter.

LAGA ein AFTER EIGHT boks til eit bursdagsbarn...

4 kommentarer:

eba sa...

Den oppskrifta vil eg prøve! Ser herlige ut desse kanelsnurrane!! Flott aftereight boks.

Fjordheim sa...

Å. nå fikk jeg lyst til å bake.
Får se om jeg kanskje rekker det i morgen. Ser kjempegode ut.
Ei flott eske.
Ha ei god uke :)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Gler meg til kjøkkenet er bakeklart!

The Røsviks sa...

Jeg med skal prøve oppskriften! De ser kjempegode ut!