onsdag 7. september 2011

Har du mange (tusen) plommer

Her er ei oppskrift som er både enkel og god!

(Synes eg iallefall)


PLOMMEDRØM


til 6-8 personer750 g plommer

60 g sukkerLOKK:

185 g hvelemel

1 ts bakepulver

60 g sukker

125 g smør, i terninger
1 egg


1 1/4 dl helmelk

Melis, til pynt (obs, det har eg visst gløymt når eg har laga denne...)1. Forvarm ovnen til 180 C. Smør eit ildfast fat (2 l). Skjær plommene i fire og kast stinene (he, he. litt logisk kanskje - om du ikkje vil prøve å dyrke fram nye plommetre da...)


2. Ha plommene i ein kjele med sukker og 1ss vatn. Rør over svak varme i 5 min til sukkeret er oppløyst og frukta begynner å bli mjuk. Ha plommene i fatet. (Eg har hatt i litt maisenamel for å gjere det litt tjukkare, dersom plommene avgir mykje saft).


3. Sikt melet ned i ein bolle, tilsett sukker og rør. Gni smøret i med fingertuppane til det blir ei smulete masse. Bland egg og melk og pisk det glatt. Rør det inn i melblandinga.4. Ha store skjeifuller av blandinga over plommene. Steikast i 30-40 min til deigen er gyllen og gjennomsteikt. Dryss med melis ved servering.


Eg har servert denne med vaniljeis, eller med vanilje krem.Til slutt ei nydelig rose som eg fann i hage. Den er lakse-rosa, og stor, og nydelig!

4 kommentarer:

Fjordheim sa...

Dette såg herlig ut, og for ei nydelig rose.
Nei jeg har desverre ingen plommer i hagen. For to år siden hadde vi så mye at jeg nesten ikke fikk brukt dei opp. Men i vinter døde to trær, og dei to andre ble veldig redusert. Håper dei tar seg opp igjen.
Kos dere med baksten :)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Den plommedesserten er god, det vet jeg, for jeg har smakt den!

The Røsviks sa...

TUSEN TAKK MARTE!!!!!!

Desiree sa...

Nam nam dessverre ikke mange frukt og bærbusker her oppe i nord ;)

Tusen takk for kommentaren hos meg :)

God helg!